Els museus del Camp i l'Ebre programen tallers i reconstruccions històriques peculiars pel Dia Internacional dels Museus

17 de maig de 2017

Els tretze museus que hi ha al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre ja tenen a punt tot un seguit d’activitats especials de cara al Dia Internacional dels Museus, que se celebra aquest dijous, però els actes s’allargaran fins al diumenge. Així, a més de jornades de portes obertes, s’han preparat visites guiades, concerts amb maridatges de vi, tallers i reconstruccions històriques.  A més, tots els museus catalans participen en una campanya impulsada pel Departament de Cultura, titulada “Avui em sento”, en la qual els visitants podran confessar el seu estat d’ànim en una postal i contribuir a omplir un mur de sentiments.

Pel que fa al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), el més antic de Catalunya en la seva especialitat, ha preparat com a gran novetat dos espectacles nous: la recreació d’un enterrament infantil a la Necròpolis i un recorregut teatralitzat sobre l’emperador Adrià al mateix MNAT.

Des d’un esmorzar de pagès al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí a un concert a l’entorn de Jaume Mercadé al Museu de Valls, passant per un maridatge de vins i música de Pau Casals al museu del músic i compositor al Vendrell, un recital de música i poesia al Museu de Tortosa, un taller de precinema al Museu de les Terres de l’Ebre a Amposta, o un altre d’oleoterapia al Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana, a Santa Bàrbara. Són algunes de les singulars propostes que ofereixen els museus de la demarcació amb motiu del Dia Internacional dels Museus.

A part d’aquests, també hi participen el Museu Diocesà de Tarragona, el Museu Déu, la Fundació Apel·les Fenosa, el Museu d’Història de Cambrils, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà, el Museu de Reus i el d’Alcover. El dissabte 20 de maig per la nit, tots els museus de Tarragona i també el Museu de Tortosa obriran les seves portes al públic, fins a les dotze de la nit. 

 

[Veure totes les noticies]