Puigdemont perfila una possible declaració d'independència compatible amb una mediació

10 d'octubre de 2017

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, compareixerà aquesta tarda al Parlament de Catalunya en una sessió en la qual es perfila una possible declaració d'independència compatible en mantenir la porta oberta a la mediació. Així doncs, es preveu aplicar la llei del referèndum, que en l'article 4.4 estableix que dins els dos dies següents a la proclamació del resultats de l'1-O "se celebrarà una sessió ordinària per efectuar la declaració formal de la independència de Catalunya, els seus efectes i acordar l'inici del procés constituent".

Davant d'aquesta possibilitat, la vicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría ha advertit que si avui es declara la independència es prendran "totes les mesures necessàries" i no descarta aplicar l'article 155 de la Constitució espanyola, que suposaria una suspensió de l'autonomia. L'ANC ha fet una crida a la ciutadania a concentrar-se aquesta tarda al passeig Lluís Company i al passeig del Til·lers, dins del Parc de la Ciutadella, per fer seguiment des d'unes pantalles gegants de la compareixença de Puigdemont.

Segons el reglament del Parlament, el president de la Generalitat intervindrà sense límit de temps; a continuació els grups parlamentaris li repliquen per un temps màxim de deu minuts; el president els respon individualment o conjuntament sense limitació de temps; i els grups poden replicar per un temps de cinc minuts. Cada cop que el president contrerepliqui un grup, aquest grup tindrà el dret d'intervenir novament per un temps idèntic. La compareixença del president Carles Puigdemont la podreu seguir per Constantí Ràdio, a través de la programació especial que oferirà en directe La Xarxa de Comunicació Local.
 
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, compareixerà demà dimecres a les quatre de la tarda al ple del Congrés dels Diputats per parlar de la crisi oberta a Catalunya després del referèndum de l’1 d’octubre i després de la compareixença d’avui de Puigdemont.

 

[Veure totes les noticies]