Puigdemont assumeix que Catalunya esdevingui un estat perň proposa suspendre els efectes de la independčncia per mediar

10 d'octubre de 2017

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assumit "el mandat del poble" que Catalunya sigui un estat independent en forma de república però seguidament ha proposat "susprendre els efectes de la declaració d'independència" per obrir la porta al diàleg.
 
En la seva compareixença davant del ple del Parlament, Puigdemont ha assegurat que amb els resultats del referèndum de l'1-O, Catalunya "s'ha guanyat ser un estat independent, ser escoltada i ser respectada". El president ha insistit en la necessitat de parlar i que hi hagi una mediació entre Catalunya i Espanya. El president ha dit que "el moment demana una desescalada en la tensió i sobretot una voluntat clara i compromesa per avançar en les demandes del poble de Catalunya a partir dels resultats de l'1-O". 
 
El president ha afirmat que ara ja Europa "se sent interpel·lada" perquè coneix els efectes de no acordar una resolució al conflicte. Puigdemont ha apel·lat a la responsabilitat de tothom i ha demanat a la ciutadania que "continuïn expressant-se com fins ara, amb respecte". 

 

[Veure totes les noticies]