El Banc dels Aliments necessita més de 1.000 voluntaris al Camp de Tarragona

14 de novembre de 2017

El Banc dels Aliments necessita més de 1.000 voluntaris al Camp de Tarragona per al ‘Gran Recapte’, que tindrà lloc els dies 1 i 2 de desembre. De menjar es dóna per fet que se’n recull suficient, però ara el que falten són voluntaris per garantir aquesta campanya massiva de recollida d’aliments bàsics.

Cada any, el Banc dels Aliments es troba amb manca de voluntaris i fa una crida a la participació els dies previs a la recollida. El president de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Joan Vila, assegura que es necessiten uns 4.000 voluntaris per omplir els 360 punts de venda que hi ha al territori. En la campanya de l’any passat es van recollir unes 530 tones d’aliments amb el ‘Gran Recapte’, el que representa un terç del volum que belluga el banc en tot un any. Aquesta en serà la novena edició i es confia igualar les xifres de l’any passat.

voluntaris es reparteixen entre els que fan de recaptadors, que són els que es troben ajudant als súpers, i són dels que fan més falta -pels dies 1 i 2-, i els classificadors, que comencen a treballar un cop s’han recollit els aliments. Els voluntaris que vulguin apuntar-se poden fer-ho a través del web específic del ‘Gran Recapte’ -www.granrecapte.com.

Els aliments més necessaris continuen sent l’oli, la llet i les conserves. Els dos dies del Gran Recapte són els que els Bancs d’Aliments requereixen de major col·laboració ciutadana. “Aquesta serà la novena edició del Gran Recapte, ja hi ha consolidació”, ha constatat Vila. Si en el primer any es van recollir 200 tones a tot Catalunya, l’any passat van ser 4.000. 

 

[Veure totes les noticies]