Protecció Civil manté activat fins dimecres el pla PROCICAT per onada de fred

5 de desembre de 2017

Protecció Civil de la Generalitat manté activat en alerta fins demà dimecres el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per Onada de fred, ja que el Servei Meteorològic de CatalunyaSMC preveu que s’assoleixin temperatures inferiors al percentil 2 de la temperatura mínima diària (temperatures més baixes del 2% més baix en aquesta època de l'any en cada lloc) arreu de Catalunya.

Cal tenir especial precaució si s'ha de romandre a l'exterior de matinada i tenir molta cura en la conducció de matinada i primera hora del matí en zones obagues a on les temperatures seran més baixes i serà molt probable la presència de gel a la calçada. A les zones aïllades, cal prevenir la possibilitat de congelació de les canonades d'aigua.
 
També cal tenir cura de gent gran i nens, vigilant que s'abriguin convenientment, millor si és amb diferents capes i evitar que estiguin estàtics a l'exterior en les hores no diürnes. Cal Evitar sortir si no és necessari de matinada o a primera hora del matí i posposar-ho per hores amb una temperatura ambient més alta. 

 

[Veure totes les noticies]