Els Bombers de la Generalitat recorden els consells per evitar incendis d'habitatge

7 de desembre de 2017

Amb la davallada de les temperatures d’aquest darrers dies, augmenta l’ús d’aparells  de calefacció i l’encesa de llars de foc. Els Bombers de la Generalitat han iniciat la campanya informativa per evitar incendis a les cases. Al novembre de 2017 a Catalunya, s'han treballat en 493 incendis en habitatges i edificis amb diferents nivells d’afectació. Aquesta és la xifra més alta dels darrers anys.

Per aquest motiu, s’han d’extremar les precaucions de seguretat per evitar incendis d’habitatge, així com conèixer quina és la millor actuació per disminuir el risc i augmentar l’autoprotecció. El cap de la Unitat de Prevenció de la Regió d’Emergències de Tarragona dels Bombers de la Generalitat, Fèlix González, ha explicat al programa “Un dia més” de Constantí Ràdio quins són els principals consells de prevenció per tal d’evitar els incendis a les cases.

González ha destacat que, en cas d’incendi a casa, és molt important trucar el telèfon d’emergències 112, encara que pensem que algú altre ja ho ha fet. També es recomana tancar portes, ja que el principal perill per a les persones és el fum. En cas que l’escala estigui plena de fum, cal restar a casa ja que és el  lloc més segur. 

 

[Veure totes les noticies]