La demarcació de Tarragona supera les 31.000 donacions de sang durant el 2017

10 de gener de 2018

La demarcació de Tarragona va superar, durant tot l’any passat, les 31.000 donacions de sang en els punts fixes i mòbils disponibles al territori. Un dels àmbits amb més bons registres és el de la donació de plasma, que el 2017 va créixer en més d’un miler de donants per l’impuls de noves campanyes.

Aquestes dades s’han posat de relleu aquest dimarts durant la presentació de la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que tindrà lloc del 12 al 19 de gener amb l’objectiu de remuntar les reserves després de les festes nadalenques. A la demarcació de Tarragona, els donants podran acudir als hospitals Joan XXIII de Tarragona, Sant Joan de Reus i Verge de la Cinta de Tortosa. El Banc de Sang i Teixits confia que, de les 8.000 donacions que s’esperen durant la campanya, entre un 10 i un 15% del total corresponguin al territori.

La directora del Banc de Sang i Teixits a la demarcació de Tarragona, Virginia Callao, ha explicat que actualment hi ha reserves per menys d’una setmana, quan la xifra òptima se situaria entre els 10 i 11 dies. La situació és especialment «justa» en el cas del grup O negatiu, emprat per a situacions d’emergència, i del qual només hi ha reserves per uns tres dies.


 

[Veure totes les noticies]