El constantinenc Albert Solé presentarà per la Festa Major d'hivern el seu primer llibre

11 de gener de 2018

El pròxim dijous, 18 de gener, dins dels actes de la Festa Major d’hivern de Constantí tindrà lloc al Sindicat Agrícola la presentació del llibre “Dret a castigar? La Llei de Responsabilitats Polítiques al Tarragonès (1939-1945)”, del jove constantinenc Albert Solé Fernández.

Solé és graduat en Història, amb menció en Història de les Formacions Socials i Polítiques, per la Universitat Rovira i Virgili. Aquest és el primer llibre que publica. La seva recerca històrica se centra en la qüestió de la repressió duta a terme en el primer franquisme a nivell local i comarcal, en especial sobre la Llei de Responsabilitats Polítiques de 1939 i la seva aplicació fins l’any 1945.

L’autor del llibre ha explicat al programa “Un dia més” de Constantí Ràdio que va ser a través de la lectura d’un llibre com va conéixer la Llei de Responsabilitats Polítiques. Assegura que li va cridar l’atenció i va decidir fer recerca sobre aquesta qüestió.

L’acte serà presentat per la Dra. Montserrat Duch, catedràtica d’Història Contemporània de la URV i autora del pròleg del llibre. Comptarà també amb la presència de Rafel Bergadà, president del Sindicat Agrícola i de l’alcalde Oscar Sánchez, que serà l’encarregat de tancar l’acte.

 

[Veure totes les noticies]