El constantinenc Iván Blanco rebrà el Premi a l'Acció Esportiva 2017

12 de gener de 2018

Coincidint amb el pregó de la Festa Major d’hivern, l’Ajuntament de Constantí farà entrega el pròxim divendres 19 de gener, dels premis i distincions honorífiques de l’any 2017 a entitats i persones que en mèrit a la tasca realitzada o a la conducta seguida al llarg de la seva trajectòria, han contribuït a augmentar el bon nom del nostre poble.

En aquesta ocasió el Premi a l’Acció Esportiva 2017 serà pel constantinenc Iván Blanco Torres. L’any 2013 va patir un accident de moto en el qual va perdre una cama i va estar una setmana i mitja en coma. Arran de l’accident, Blanco va haver de deixar de prestar el seu servei a l’exèrcit francès del qual formava part i va decidir centrar-se en el ciclisme.

Iván Blanco ha explicat al programa “Un dia més” de Constantí Ràdio el que suposa per a ell rebre el premi a l’acció esportiva i ha destacat que, malgrat les dificultats, sempre cal mirar endavant. La seva és una història de valentia, tenacitat i ànsies de superació participant i competint al màxim nivell en diversos campionats de ciclisme en l’àmbit  internacional.

Després d’una temporada a l’equip espanyol Escuredo Giro Esport i d’haver participat en la Copa de Catalunya de ciclisme adaptat, l’equip belga semiprofessional Arrow Cycling Team li va donar l’oportunitat de competir durant dues temporades al campionat belga de Flandes per a discapacitats.

La temporada 2018 competirà a nivell europeu amb un altre equip belga, el Rudyco Cycling Team, amb el qual es presentarà el proper divendres 19 de gener. Iván Blanco ha explicat que el seu repte és ser el primer ciclista amb una discapacitat que competeix amb professionals en categoria elit, pro o continental.

 

[Veure totes les noticies]