Constantí celebra els actes previs al Carnaval

12 de febrer de 2018

Una guerra de confeti i l’acte d’entrega dels xumets a la Dragonina han centrat aquest dissabte els actes del primer cap de setmana de Carnaval a Constantí. L’associació d’Amics de la Colla C.O.C.A ha organitzat, un any més, aquestes activitats que marquen la prèvia de la gran celebració del Carnestoltes, que com ja ha succeït els darrers anys concentrarà el gruix d’activitats un cap de setmana després de la data que marca el calendari festiu.

Així, els actes més importants del Carnaval es concentraran el proper dissabte i diumenge, dies 17 i 18 de febrer. El dissabte dia 17 a la tarda, a partir de les 17.30 h, amb sortida des de la plaça de la Generalitat, s’iniciarà la rua pels carrers del poble que comptarà amb la participació de diverses comparses i entitats del municipi. El recorregut arribarà fins al Pavelló Poliesportiu, on es traslladarà des de les 19.30 h i fins a la matinada tota la gresca i la disbauxa de la celebració, a la tarda amb el Ball Infantil de disfresses amb l’actuació musical de Kids Dance, i posteriorment amb el Ball de Carnaval amb l’actuació musical de Remember Music.

Com cada any, durant el ball tindrà lloc l’entrega de premis, que premiarà amb 400, 300 i 200 euros respectivament, les tres millors comparses participants a la rua. La nit de Carnaval finalitzarà amb l’actuació musical d’un DJ fins ben entrada la matinada. Recordem que les inscripcions per participar com a comparsa es poden fer fins demà 13 de febrer al registre de l’Ajuntament, on també es podrà consultar el reglament de participació.

D'altra banda, fins al 15 de febrer, al mateix registre de l'Ajuntament, us podeu apuntar al Sopar de Motxilla que tindrà lloc el mateix dissabte 17 a les 21.30 h, després de la Rua de Carnaval i del Ball Infantil de disfresses, al Pavelló Poliesportiu.

Després d’aquesta intensa jornada de dissabte els actes de Carnaval finalitzaran el diumenge dia 18, amb la processó de l’enterrament del Rei Carnestoltes, que sortirà des del Pavelló Poliesportiu fins a arribar al Parc de la Muralla, on  tindrà lloc la cloenda de la celebració amb la tradicional cremada del Ninot i coca amb xocolata per a tots els assistents. Els actes finalitzaran amb una sardinada popular.

 

[Veure totes les noticies]