L'oficina del Síndic de Greuges fa parada a Constantí

13 de març de 2018

L’oficina itinerant del Síndic de Greuges ha passat avui dimarts, 13 de març, per Constantí. Membres de l’equip del Síndic han ofert atenció personalitzada al Pavelló Poliesportiu a totes aquelles persones que han volgut fer consultes o presentar queixes contra les administracions i les empreses que presten serveis d’interès general (llum, aigua, gas, etc).
 
El síndic de Greuges de Catalunya és organisme independent que vetlla pel bon funcionament de l’administració, dels ens locals i de les empreses privades que presten serveis d’interès públic, però no depèn de cap altra administració. Jaume Saura, adjunt general al Síndic, ha explicat al programa "Un dia més" de Constantí Ràdio que un dels trets habituals en el funcionament del Síndic és aquesta assistència presencial als municipis.

Durant l’any 2017 el Síndic de Greuges va  rebre més de 10.000 queixes, va obrir 281 actuacions d’ofici i va incidir directament en més de 60.000 persones. A la comarca del Tarragonès s’han presentat 244 queixes i s’han fet 181 consultes. Un 27,8 % d’aquestes fan referència a polítiques socials, un 19,8 % a administració pública i tributs, un 18,1 a polítiques territorials, un 16 % a consum, i un 12,7 % a seguretat ciutadana i justícia. En el cas de Constantí, durant l’any 2017 es van presentar un total de 3 queixes i tres denúncies.

Precisament avui dimarts, a les 18.00 hores, l'adjunt al síndic de greuges Jaume Saura presentarà l’Informe al Parlament 2017 amb una conferència titulada «La situació dels drets a Catalunya». L'acte tindrà lloc a la sala d'actes dels Serveis Territorials de Cultura de Tarragona i se centrarà a explicar les actuacions més rellevants dutes a terme durant el 2017 a Catalunya i a Tarragona, les xifres més destacades en relació amb la tasca de defensa dels drets i els reptes de futur.
 

 

[Veure totes les noticies]