S’inicia la primera fase de reforma arquitectònica i museogràfica de la seu central del MNAT

12 d'abril de 2018

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) comença la setmana vinent la primera fase dels treballs de condicionament i modernització de les instal·lacions museístiques de la seva seu central a la plaça del Rei de Tarragona. Abans del tancament, el pròxim dilluns, el Museu organitza durant aquest cap de setmana 14 i 15 d’abril jornades de portes obertes perquè tothom qui ho desitgi pugui visitar les actuals instal·lacions abans de l’inici de les obres de renovació.
 
El projecte de reforma del MNAT preveu tres fases a quatre anys. La primera fase, que s’inicia ara i durarà fins al 2020, contempla les obres de condicionament arquitectònic i climatització a càrrec del Ministerio de Educación, Cultura y Deportes (4.023.000 €), titular de l’equipament, i el trasllat i restauració de les peces exposades, a càrrec de la Generalitat de Catalunya (210.000 €), encarregada de la gestió del Museu. El projecte arquitectònic ha estat redactat pels arquitectes Miquel Orellana i Rubén Las Heras i intervindrà per donar solució a l’actual precarietat en què es troben les instal·lacions i millorar els aspectes de conservació preventiva, accessibilitat i confort per als visitants.
 
Abans però, s’iniciarà el procés de trasllat de les col·leccions, la major part de les quals serà traslladada temporalment als magatzems del MNAT per a la seva conservació i restauració, mentre una excepcional selecció de peces, especialment representativa de les col·leccions s’exposarà al Tinglado 4, al Moll de Costa del Port de Tarragona. Durant el tancament de l’edifici de la plaça del Rei, el MNAT es trasllada a les instal·lacions del Port per continuar funcionant i donar servei als visitants i, en especial, als escolars.

 

[Veure totes les noticies]