S'esfondra part del sostre de l'Església de Constantí

16 d'abril de 2018

Constantí s’ha despertat aquest matí amb la notícia de l’esfondrament d’una part del sostre de l’Església. Els fets s’haurien produït durant aquesta passada nit després que hagi cedit una part de la coberta de fusta que apuntalava la segona volta de la nau central de l’Església, i també part de la teulada.

Alguns veïns de la zona apunten que cap a les onze de la nit passada haurien sentit un soroll molt fort. A primera hora del matí, agents de la Policia Local i dels Bombers de la Generalitat han inspeccionat l’interior de l’Església avaluant els danys ocasionats, i la Policia Local ha precintat tots els accessos a la plaça de l’Església.

L’arquitecte tècnic de l’Arquebisbat de Tarragona, Enric Casanovas, ha explicat que l’origen del problema són les esquerdes provocades pels moviments estructurals i que encara no es pot determinar amb exactitud quina ha estat la causa de l’esfondrament. L’arquitecte ha subratllat que l’objectiu principal és que cal seguir preservant la seguretat de les persones.

Per la seva banda, l’alcalde de Constantí Oscar Sánchez ha lamentat els fets, i ha afirmat que “és un dia molt trist per Constantí”, però ha destacat que afortunadament no s’han produït danys personals. L’alcalde ha manifestat que l’Ajuntament de Constantí es posa a la total disposició de l’arquebisbat per col·laborar en tot allò que sigui necessari.

Des del mes de març de l’any 2016 l’Església Parroquial de Sant Feliu Màrtir es troba tancada al culte. Els moviments estructurals de l’edifici van provocar esquerdes a la planta i l’església no ofereix garanties de seguretat als feligresos, un fet que va portar l’Arquebisbat de Tarragona a prendre la decisió.

Els problemes es remunten a l’any 2012 i durant els darrers anys, els moviments de massa del subsòl provocats per la humitat del terreny i la topografia on està construïda, han produït moviments i esquerdes a la façana i diversos punts de l’església, que s’han hagut de resoldre amb apuntalaments i actuacions puntuals, a falta d’una actuació definitiva. 

 

[Veure totes les noticies]