Es presenta la segona edició del Cicle de Concerts a Centcelles

15 de maig de 2018

Aquest dimarts, 15 de maig, s’ha presentat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí la segona edició del Cicle de Concerts a Centcelles. El certamen portarà cada dijous, des del 21 de juny fins al 26 de juliol, una proposta musical de qualitat dins el marc incomparable de la vil·la romana de Centcelles.

Organitzat per l’associació dels Amics de la Música de Constantí amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, Repsol i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, aquest cicle sorgeix com una continuïtat als concerts que es feien al llarg d’aquests darrers anys com a acte previ a la Festa Major d’estiu, amb una excel·lent acollida.

Per aquest motiu, l’any passat es va ampliar la proposta a un cicle de quatre concerts, que aquest any s’incrementa fins a un total de sis. L’inici del cicle s’avança enguany al 21 de juny, per tal de coincidir amb la celebració dels Jocs Mediterranis, i s’inclou dintre del programa cultural dels Jocs. Els concerts es faran a les 20.30 h i seran amb entrada gratuïta.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència de l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez; la responsable de l’associació dels Amics de la Música de Constantí, Remei Tell; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Constantí, Dolors Fortuny; i dos dels protagonistes del cartell d’aquest any la flautista Isabel Serra; i el director de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”, Josep Boada.

Des de l’Ajuntament de Constantí s’ha destacat, un any més, la iniciativa d’apostar per una oferta musical variada i de gran qualitat. Per la seva banda, la directora musical del Festival, Remei Tell, responsable de l’Associació dels Amics de la Música de Constantí ha parlat de la programació i de la selecció dels grups participants, i ha destacat el fet que “el cartell s’hagi ampliat fins a un total de 6 propostes”. Pel que fa als objectius que han determinat l’elecció dels concerts, Tell ha volgut subratllar “la qualitat musical de les propostes, exportables a nivell internacional; i finalment, buscar la qualitat acústica que ofereix un espai com la vil·la de Centcelles”.

El programa aposta per una varietat d’estils i propostes musicals, que arrencaran el dijous 21 de juny amb l’actuació que oferirà la Coral de la URV. El 28 de juny serà el torn del baríton tarragoní, Àngel Òdena, una figura de dimensió internacional, que actuarà fent duet amb la soprano Sara Blanch.

Entre les novetats d’aquest any destaca el concert de música barroca que oferiran el 5 de juliol Isabel Serra (flauta) i Glòria Coll (violoncel·lista), un concert de música de cambra barroca a partir de peces d’autors com Telemann o Bach, partint dels instruments tradicionals de l’època i fins i tot de les partitures originals.

Una altra de les principals novetats serà el concert de música tradicional, amb sons propis de la Mediterrània, que oferirà el grup “Canya d’Or”, amb gralles, percussió i metalls, i que actuaran acompanyats del multiinstrumentista Xavi Lozano.

L’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens” s’incorpora també al cartell d’aquesta segona edició del cicle, amb un concert d’instruments de vent-fusta, i una formació integrada per alumnes i professors de l’Escola.

Finalment, el cicle es tancarà el 26 de juliol, amb el concert previ a l’inici de la Festa Major d’Estiu, que oferirà la jove violinista Jennifer Panebianco, una autèntica virtuosa del violí, considerada una nena prodigi i amb un ampli ressò internacional.

 

[Veure totes les noticies]