La campanya "Respecta'm" de prevenció de conductes sexistes estarà present en els Jocs Mediterranis

12 de juny de 2018

La campanya "Respecta'm" que té com a objectiu prevenir les conductes sexistes i qualsevol tipus de violència sexual estarà present a diferents instal·lacions dels Jocs Mediterranis durant la seva celebració, del 22 de juny a l'1 de juliol. La consellera de Polítiques d'Igualtat, Ana Santos, ha explicat que "la campanya "Respecta'm" posa de manifest el compromís de l'Ajuntament de Tarragona amb la igualtat i la prevenció de conductes sexistes". També ha subratllat que "és la primera vegada que en una competició esportiva d'aquesta importància hi ha una campanya especifica adreçada a què els comportaments siguin els correctes respecte a les conductes sexistes i qualsevol tipus de violència sexual".

En concret es donarà material informatiu de la campanya als 3622 esportistes - 2154 homes i 1468 dones- i el cos tècnic dels 26 països participants. S'instal·laran lones, vinils i es projectaran vídeos que seran els elements visibles del lema "Respecta'm", que s'han dissenyat en cinc idiomes: Català, Castellà, Anglès, Francès i Àrab.

Les lones del "Respecta'm" s'ubicaran en diferents espais de l'anella olímpica; els vinils en els vestuaris i els cartells informatius sobre la campanya en diferents espais d'on se celebraran els Jocs. Així ho han explicat en roda de premsa la consellera de Polítiques d'Igualtat, Ana Santos, i la consellera i presidenta de la Fundació Smart City Tarragona, Begoña Floria.

També es facilitarà formació als voluntaris sobre la campanya perquè puguin donar informació. La campanya està apadrinada per la llançadora olímpica de martell Berta Castells. El grup Komando Nits Q farà sortides per les diferents seus de Tarragona i repartiran polseres, xapes, díptics i materials diversos. La seva presència serà els dies i hores següents:


    Dia 22 de juny, acte d'inauguració dels Jocs al Club Gimnàstic de 19 a 21h i a Tarragona centre, de 23 a 2 de la matinada.
    Dia 23 de juny, al Centre aquàtic Campclar de 15.45 a 18.15h.
    Dia 24, de 10.30 a 13h al pavelló del Serrallo.Dia 30 de juny, de 9 a 12 h al Club Tenis Tarragona.
    Dia 30 de juny, de 16.45 a 19.15 h al Centre aquàtic de Campclar.
    Dia 1 de juliol, acte de cloenda al Club Gimnàstic de Tarragona.

La campanya "Respecta'm" està impulsada per la conselleria de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Tarragona i compta amb la col·laboració de la Fundació Smart City Tarragona, el Ministeri d'Igualtat i la Generalitat de Catalunya.


 

[Veure totes les noticies]