Protecció Civil desactiva l'alerta per la primera onada de calor de l'estiu sense incidències rellevants

11 de juliol de 2018

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest matí el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT un cop finalitzat el primer episodi d’onada de calor de l’estiu. El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que avui i demà no es preveu la superació del llindar de temperatures màximes. No obstant, es farà seguiment a l’evolució de les previsions dels propers dies davant la possibilitat d’una nova pujada de temperatures el cap de setmana.
 
En aquest episodi, el 061 CatSalut Respon ha rebut 58 trucades per patologies relacionades amb l’onada de calor. Per la seva banda, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha desactivat la fase 2 del Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS), donat que el Servei Meteorològic de Catalunya ha comunicat que  es dona per finalitzat l’episodi de calor. En aquest sentit, el POCS torna a la fase 1, que és la de la seva activació estacional, del 15 de juny al 31 d’agost. 

Durant el període de funcionament del POCS, es facilita material actualitzat amb informació i recomanacions per a la població i els professionals sanitaris, així com informes setmanals amb la valoració de la situació a partir de les dades recollides.

 

[Veure totes les noticies]