Es presenta l'Auca dels 50 anys del Centre d’Esports Constantí

31 de juliol de 2018

Com a preàmbul de l’inici oficial de la Festa Major, aquest dilluns 30 de juliol s’ha presentat a la Biblioteca Municipal l’Auca dels 50 anys del Centre d’Esports Constantí. L’acte, al qual hi han assistit una trentena de persones, ha comptat amb la presència del president del club, Òscar Solé; i dels autors de l’auca, Eloi Rodríguez i Jordi Alasà.

Les auques són una forma d’expressió molt antiga i arrelada a la cultura catalana, que combinen vinyetes dibuixades amb versos i rimes sobre un tema concret. En aquest cas, l’àrea social del Centre d’Esports Constantí ha encarregat una auca sobre els 50 anys d’història del club. Està formada per 12 vinyetes amb dibuixos d’Eloi Rodríguez i versos de Jordi Alasà que resumeixen els 50 anys de trajectòria del club esportiu.

Eloi Rodríguez, autor dels dibuixos, ha explicat que "l'auca està pensada sobretot per la canalla i per aquest motiu els dibuixos són més infantils i simpàtics". "Hem intentat tenir un reconeixement a les persones que van posar en marxa el club, als primers equips i també hem destacat algunes de les característiques del club com les diferents categories i l'equip femení", ha afegit Rodríguez.

L'encarregat dels versos, Jordi Alasà, ha explicat que "el més complicat ha estat condensar tota la informació que teníem de la història del club en 12 vinyetes". "Amb els versos he intentat estar a l'alçada de la història i dels dibuixos, utilitzant un llenguatge clar i entenedor, ja que l'auca està dirigida sobretot als més petits", ha assegurat.

De la seva banda, el president del Centre d'Esports Constantí, Òscar Solé, ha destacat que per part del club se senten "molt contents i il·lusionats amb la presentació de l'auca, que tanca els actes de celebració del 50è aniversari del club". Solé ha agraït la tasca dels autors destacant que el resultat ha estat "una auca molt bonica".
 
De l’auca s’han fet dues edicions, una en color i una altra en blanc i negre per tal que els nens i nenes la puguin pintar. Es pot adquirir gratuïtament a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament, a la Biblioteca Municipal i al Camp de Futbol Municipal La Coma. Amb la presentació de l’auca, el Centre d’Esports Constantí ha tancat els actes de celebració del seu 50è aniversari.

 

[Veure totes les noticies]