La setmana vinent s'obre el termini d'inscripcions per al Senat de la Gent Gran de Constantí

13 de setembre de 2018

Del 17 de setembre al 16 d’octubre es poden realitzar les inscripcions per formar part del Senat de la Gent Gran de Constantí. Les inscripcions s'han de fer a l’Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament. El divendres 18 d’octubre, a les 12 del migdia, es realitzarà a la sala de plens el sorteig per nomenar els 6 senadors/es que, d’entre totes les candidatures presentades, conformaran aquest òrgan juntament amb l’alcalde de Constantí.

Les persones candidates que vulguin formar part del Senat de la Gent Gran hauran de complir els requisits següents:
 
- Ser major de 60 anys.
- Estar empadronat/da a Constantí, com a mínim, durant els darrers 10 anys.
- No ocupar cap càrrec polític (ni dins ni fora del municipi), ni haver-ho fet en els darrers cinc anys.
- Presentar una carta de motivació que argumenti l'interès de la persona postulant en formar part del Senat de la Gent Gran de Constantí.

Les persones interessades hauran d’inscriure’s a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) mitjançant la presentació d’una sol·licitud per formar part del Senat de la Gent Gran, acreditant el compliment dels requisits establerts.
 
El Ple de l’Ajuntament de Constantí del passat 31 de maig va aprovar els Estatuts per la creació d’un Senat de la Gent Gran, un òrgan consultiu i de participació ciutadana que estarà compost per persones majors de 60 anys, que hagin contribuït al desenvolupament del municipi, tenen un vincle especial amb el territori i que han estat importants en diferents àmbits de la societat, ja sigui cultural, social, educatiu, esportiu o associatiu.

L’objectiu és oferir un espai de diàleg i reflexió sobre el Constantí actual i de futur. El Senat de la Gent Gran de Constantí estarà format per l’alcalde i 6 persones que seran els senadors i senadores. En la seva composició s’intentarà garantir la paritat de gènere i el càrrec no serà retribuït ni podrà rebre indemnitzacions. El Senat de la Gent Gran es renovarà cada 3 anys amb el 50% dels membres i la periodicitat de les reunions serà com a mínim cada 6 mesos.

 

[Veure totes les noticies]