Els Bombers fan 276 serveis i el 112 rep 128 trucades aquesta nit per les pluges, la majoria al Camp de Tarragona

10 d'octubre de 2018

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut un total de 784 trucades relatives a 515 incidències a causa de les intenses pluges des d’ahir fins a les 7 hores d’aquest matí. La majoria de trucades s’han fet per inundacions de baixos, incidències al clavegueram i amb vehicles, cap d’aquestes de gravetat. Des de la passada mitjanit fins a les 7 h s’han rebut 128 trucades: 54 des del Baix Camp i 51 des del Tarragonès. No consta cap persona ferida a causa de les incidències per les fortes pluges.
 
D’aquestes trucades a emergències, els Bombers de la Generalitat han atès des de les 20.00 hores d’ahir al vespre, quan es van començar a registrar avisos per inundacions, fins a les 07.00 hores d’aquest matí 276 serveis. La majoria d’ells s’han concentrat al Camp de Tarragona on s’han rebut 213 avisos. Alguns  d’ells per atendre les persones ocupants dels vehicles que havien quedat aturats a causa de les importants acumulacions d’aigua que s’han produït, també per serveis d’inundacions a baixos i pàrquings.
 
Protecció Civil de la Generalitat manté activada l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT per les afectacions que s’han produït a causa de les pluges intenses. Les pluges han causat afectacions a la circulació de trens. Aquesta matinada, ADIF ha informat que la circulació havia quedat tallada a la línia 16 de Rodalies entre Cambrils i Port Aventura per inundació de la via. També ha quedat aturat a Salou pel mateix motiu un tren Talgo que es dirigia a Sants. A hores d’ara les dues incidències han quedat resoltes.
 
 
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat dels següents registres destacables: A Vinyols i els Arcs s’han acumulat 112,6 l/m2, dels quals 22,6 l/m2 s’han recollit en 10 minuts. Quant a la intensitat de les pluges, en aquest municipi s’ha superat el llindar de pluja dues vegades durant la matinada i s’ha arribat als 21,2 l/m2 en 30 minuts a la mitjanit i als 37,5 l/m2 en 30 minuts a les 1:53 hores de la matinada. Altres acumulacions destacables són els 73 l/m2 a Gurb, 67,6 l/m2 a Constantí i 61,7 l/m2 a Tarragona –Complex educatiu. A més, l’SMC informa s’ha superat el llindar d’intensitat a Gurb 30,8 l/m2 en 30 minuts, Torredembarra amb 24,6 l/m2 i a Constantí amb 22,8 l/m2.
 
Protecció Civil de la Generalitat aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.
Trobareu tots els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant fortes pluges a interior.gencat.cat/inundacions i davant tempestes a interior.gencat.cat/tempestes.

 

[Veure totes les noticies]