Arriba la 27a edició de les Jornades Europees de Patrimoni

10 d'octubre de 2018

Els dies 12, 13 i 14 d’octubre, prop de 200 municipis d’arreu de Catalunya celebren la 27a edició de les Jornades Europees de Patrimoni. Durant tres dies, palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics, i altres espais patrimonials obriran les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i puguin conèixer en profunditat el seu patrimoni, amb l'objectiu d’aconseguir la implicació social en la seva salvaguarda i valoració. Entre les activitats incloses dintre d’aquestes Jornades Europees del Patrimoni destaca una jornada de portes obertes a la Vil·la Romana de Centcelles de Constantí, que es podrà visitar de manera gratuïta durant els dies 13 i 14 d’octubre. El conjunt monumental de Centcelles es podrà visitar el dissabte dia 13 de 10 a 13.30 hores, i el diumenge dia 14 de 10 a 14 hores.

Enguany, les JEP 2018 són més especials que mai doncs s’emmarquen en la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. Es tracta d'una oportunitat única per celebrar la riquesa i diversitat del patrimoni europeu. Recordem que un dels principals objectius de l’Any Europeu és promoure la diversitat cultural, el diàleg intercultural i la cohesió social, objectiu compartit amb el de les Jornades Europees de Patrimoni que se celebren cada any. Les Jornades Europees de Patrimoni són una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea i suposen la manifestació cultural participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni. Des de la seva creació, el 1991, Catalunya s’hi va afegir amb l'aportació d'activitats pròpies.
 
El Departament de Cultura, un any més, ha recollit en una única agenda en línia (http://patrimoni.gencat.cat/JEP2018) les gairebé 400 activitats que han organitzat  els 197 municipis participants: des de visites guiades i teatralitzades, rutes i itineraris a la descoberta del patrimoni local, a tallers familiars, exposicions, espectacles i activitats singulars per gaudir del patrimoni cultural català.

 

[Veure totes les noticies]