La Setmana de la Ciència 2018 porta més de 40 activitats arreu del territori

8 de novembre de 2018

La Setmana de la Ciència és l’esdeveniment anual de divulgació de la ciència més important en l’àmbit europeu. Durant uns dies, un gran nombre d’entitats i institucions d’arreu organitzen activitats amb l’objectiu de fomentar l’interès de la societat per la ciència i el coneixement, i d’ensenyar els darrers avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera.

Aquest 2018, la Setmana de la Ciència coincideix amb l’Any Europeu del Patrimoni Cultural que promou la Unió Europea i amb la celebració dels 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català Pompeu Fabra i té lloc del 9 al 18 de novembre tot i que s’han organitzat esdeveniments previs i posteriors.

Amb motiu d’aquest esdeveniment, la URV organitza la sisena edició de l’activitatCiència al Teatre, el 13 de novembre al matí, al Teatre Bartrina de Reus. S’ha preparat un espectacle que combina la final del concurs Vols saber què investigo? i els monòlegs dels Big Van, científics sobre rodes.

La Setmana de la Ciència al Campus Extens ofereix tallers i activitats als municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre on hi ha una de les seus del campus extens de la Universitat, amb l’objectiu d’obrir aquest esdeveniment a nous públics i al territori.

D’altra banda, arriba la sisena edició del programa “Fem recerca!”, una activitat que permet als estudiants de secundària entrar als laboratoris i a les aules de la Universitat per participar en tallers científics, i ser-ne els protagonistes durant unes hores. A més s’organitzen al CRAI de Sescelades tallers experimentals on un miler d’alumnes dels darrers cursos de primària i de secundària poden realitzar activitats senzilles i atractives que il·lustren diversos continguts científics.

 

[Veure totes les noticies]