El Banc de Sang busca 10.000 donants a la Marató de Catalunya

8 de gener de 2019

"Tu sí que ets important; converteix-te en sangfluencer”. Amb aquesta idea el Banc de Sang activa la campanya de donació més gran de l’any, la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que se celebra de l’11 al 18 de gener. L’objectiu és aconseguir que 10.000 persones donin sang durant aquests dies i normalitzar així la situació de les reserves de sang, que estan en nivells baixos després de les Festes.

Durant aquests dies es podrà donar sang als principals hospitals catalans i els dies 11 i 12 de gener es podrà donar sang per primera vegada a l’edifici modernista Casa de les Punxes de Barcelona, que ha habilitat un dels pisos perquè s’hi pugui fer la donació. Hi haurà, a més, una quarantena de campanyes de donació a diferents pobles i ciutats, com les que es faran als Ajuntaments de Tarragona i Girona. 

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros ha presidit aquest dilluns la presentació de la iniciativa tot fent una crida a la participació de la ciutadania en aquesta acció solidària. Un dels directament implicats és el músic i bateria d’Els Pets, el constantinenc Joan Reig, una de les cares visibles de la campanya d’enguany. 

Des del web maratodonants.cat es pot reservar hora per donar sang aquests dies i també es pot compartir el missatge de la campanya amb seguidors a les xarxes socials, al WhatsApp o contactes de correu electrònic. La reserva d’hora per donar sang no és imprescindible; és només una manera de facilitar la donació.

 

[Veure totes les noticies]