Mans Unides commemora el seu 60è aniversari

7 de febrer de 2019

Mans Unides commemora el seu 60è aniversari amb la campanya “Creiem en la igualtat i en la dignitat de les persones”, que vol incidir en la universalitat, la indivisibilitat i exigibilitat dels drets humans. D’aquesta manera, l’organització inicia un trienni de treball centrat, especialment, en els drets humans.
 
La presidenta de Mans Unides a Tarragona, Esther Freijanes, ha explicat a Constantí Ràdio que que l’aniversari té un costat agredolç per a ells ja que significa que encara hi ha fam i pobresa al món. Freijanes ha fet balanç d’aquests 60 anys i ha destacat la millora que s’ha aconseguit en l’àmbit dels drets humans i les xifres de la fam, tot i que apunta que el nombre de persones que passen fam al món ha crescut en el darrer any.

A Tarragona l’acte de presentació de la campanya tindrà lloc avui dijous, 7 de febrer, a les set de la tarda a la Cambra de Comerç de Tarragona. Comptarà amb la conferència “Fratelli, lloc d’acollida i esperança per a famílies refugiades al Líban”, impartida per la cooperant Laura Gonzalvo. Laura Gonzalvo. Des de fa prop de quatre anys, Mans Unides col·labora amb el Projecte Fratelli que dona suport als nens refugiats sirians al Líban.

Laura Gonzalvo, va nèixer a Badalona, és graduada en Antropologia Social i Cultural per la UB, cursa el grau de Dret per l’UOC, té formació en Cooperació i Solidaritat Internacional. Amb una amplia experiència en la planificació i organització d’activitats del lleure en grups de joves i joves en risc d’exclusió social. Del 2017 al 2018 va realitzar una estada d’un any de voluntariat internacional a l’Associació Fratelli treballant amb desplaçats Sirians i Iraquís al Líban.

Amb aquesta campanya l'organització inicia un nou període de tres anys en què centrarà el seu treball en els Drets Humans com a instrument i estratègia en el seu suport i acompanyament a les persones més desfavorides del planeta; tot centrant-se en la denuncia d’una pobresa molt concreta, la de la dona.

 

[Veure totes les noticies]