L'executiva nacional del PDeCAT no autoritza la llista conjunta amb ERC i Iniciativa a Constantí

11 d'abril de 2019

L’executiva nacional del PDeCAT no autoritza la llista conjunta que vol concórrer a les eleccions municipals del 26 de maig a Constantí amb la marca “Compromís per Constantí-Acord Municipal”, integrada pels grups municipals d’ERC, PDeCAT i Iniciativa. Des de la direcció del partit consideren que aquesta coalició només afavoreix Esquerra i que la marca Acord Municipal està vinculada a la formació republicana.
 
Segons ha pogut confirmar Constantí Ràdio, els dos actuals regidors del PDeCAT continuen apostant per presentar-se a les eleccions municipals amb aquesta llista conjunta, malgrat que això podria comportar la seva expulsió del partit, tal com marquen els estatuts. La llista conjunta és també l’única opció amb què es treballa des de l’assemblea local de la formació. Tot i que l’executiva nacional del PDeCAT estaria intentant elaborar una nova llista a Constantí, amb simpatitzants i militants que no donen suport a la llista conjunta.

El passat 29 de març, els grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), PDeCAT i Iniciativa a Constantí anunciaven que havien arribat a un acord per sumar forces de cara a les eleccions del 26 de maig. En un comunicat, el conjunt dels sis regidors actuals d’aquests grups municipals admetien que "a partir del referèndum de l’1 d’octubre es va generar un moviment ciutadà que demanava explícitament unir esforços en clau també de política municipal".
 
L’objectiu, assenyalaven, "és repetir el mateix model que va funcionar quan els tres grups municipals van formar part de l’equip de govern al consistori constantinenc". A dia d’avui, continuen les negociacions entre les tres formacions per acabar de configurar aquesta llista.
 

 

[Veure totes les noticies]