La Generalitat presenta les dades de la qualitat de l'aire al Camp de Tarragona durant el 2016

21 d'abril de 2017

Els resultats dels estudis fets a partir de les dades dels punts de mesurament situats al Camp de Tarragona per la Generalitat sostenen que la qualitat de l'aire en aquesta zona "no és significativament diferent" de la resta de Catalunya i "no suposa riscos per a la salut dels seus habitants". Tampoc afirma que sigui bona.

Tot i això, donada la convivència entre l'activitat industrial i les àrees urbanes, s'ha dissenyat un sistema de vigilància de qualitat de l'aire específic per a la zona que contempla l'augment del nombre de punts de vigilància com el nombre de compostos determinats ja que mesuren un ampli ventall de compostos orgànic volàtils.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, juntament amb la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, i la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius, han presentat aquest dijous les dades relatives a la qualitat de l'aire a Catalunya durant l'any 2016.

Segons les dades publicades ahir, dels 15 contaminants avaluats, la gran majoria registren nivells molt inferiors als màxims permesos. Aquestes dades provenen dels 673 mesuraments automàtics i més de mil mesuraments manuals que alimenten la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA), situats en 127 punts de mesurament de 82 municipis. 

 

[Veure totes les noticies]