Protecció Civil realitza la primera prova de sirenes d'avís a la població per risc químic del 2017

21 d'abril de 2017

Protecció Civil de la Generalitat ha dut a terme aquest matí la primera prova de sirenes d'avís a la població per risc químic del 2017. Durant la prova han sonat 82 sirenes instal·lades a 36 municipis de Catalunya. En el cas de Constantí, com a tots els municipis situats al Polígon Químic Nord de Tarragona, les sirenes s’han activat quan passaven 20 minuts de les 11 del matí. El senyal de final d'alerta ha sonat 10 minuts després, a les 11.30 h.

La prova es realitza dos cops l'any. Serveix per comprovar el funcionament de les sirenes (si sonen bé i la zona en què es pot escoltar bé el so, ja que pot variar en funció del vent i altres factors) i també per familiaritzar a la ciutadania amb el so d'avís de risc químic i els consells a seguir en cas d'accident real.

L'alarma consta de tres senyals ondulants d'un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat el risc químic la població sent el so de final d'alerta, un senyal continu de 30 segons de durada.

 

[Veure totes les noticies]