Pàgina Principal » Totes les noticies

les noticies

El PSC s’imposa per la mínima a Constantí a les eleccions d’aquests 20-N

21 de novembre de 2011

El Partit dels Socialistes de Catalunya va tornar a ser la força més votada en unes eleccions generals a Constantí després de la jornada electoral d’aquest diumenge. Aquesta vegada però el marge de diferència de vots favorable als socialistes va ser mínim, i el PSC només va obtenir 8 vots més que el PP. El PSC va obtenir un total de 714 vots, mentre que el PP en va obtenir 706. Com a tercera força més votada es va situar CIU amb 455 vots, ERC va sumar 195 votants, i ICV 130.

[ampliar notícia]

Els “Filmets per la convivència” es projecten a Constantí

17 de novembre de 2011

La Biblioteca Municipal va acollir aquest passat dimecres la gira 2011 dels “Filmets per la Convivència”, una secció itinerant del Festival Internacional Filmets de Badalona patrocinada per la Direcció General per a la Immigració. En aquesta sessió es van projectar diversos curtmetratges de ficció presentats a la darrera edició del certamen treballs que plantejaven històries sobre la immigració i la convivència

[ampliar notícia]

"Cartes des del front" a les Jornades d'història sobre els 75 anys de la Guerra Civil

10 de novembre de 2011

Continuen celebrant-se les Jornades d’Història sobre els 75 anys de la Guerra Civil. El passat dimats 8 de novembre una vintena de persones van assistir al local de la Biblioteca a la xerrada que va fer l’historidor Josep M. Grau al voltant de l’experiència dels constantinencs que va anar al front de batalla durant la Guerra Civil. I és que, entre els anys 1936 i 1939, desenes de joves del poble van participar en accions bèl·liques, principalment al Front d’Aragó o a la Batalla de l’Ebre, ja fos en qualitat de soldats de lleva o bé de milicians. Els primers hi anaven obligats si tenien entre 16 i 45 anys, els segons eren voluntaris i estaven més polititzats.

[ampliar notícia]

S’aproven les ordenances fiscals per a l’any vinent

8 de novembre de 2011

El Ple de l'Ajuntament de Constantí ha aprovat aquest dilluns la modificació de les Ordenances Fiscals referents als impostos i les taxes per a l'any 2012. Després de 2 anys consecutius on s’han congelat els impostos i les taxes, les ordenances fiscals de l’any vinent presentaran algunes variacions, tot i quedar lluny dels valors que s’estan aplicant en altres poblacions similars.

[ampliar notícia]

L'Associació d'Amics de la colla C.O.C.A. celebra els 25 anys de la Dragonina

4 de novembre de 2011

El 20 de gener de 1986, coincidint amb la festa major d’hivern de Constantí, en honor a Sant Sebastià, la colla local C.O.C.A. (Centre Organitzatiu Cultural d’Activitats), va presentar en societat l’única Dragonina en tota Catalunya, una bèstia de foc, acompanyada pel Drac de Sant Roc com a padrí de Gala.

[ampliar notícia]

El CEIP Centcelles de Constantí coordinarà un projecte europeu sobre el medi ambient

25 d'octubre de 2011

El CEIP Centcelles de Constantí inicia aquesta setmana la seva participació en un nou projecte d’intercanvi i cooperació emmarcat en el programa Comenius, finançat per la Unió Europea. Aquest matí s’ha fet, ales instal·lacions del centre, l’acte de recepció oficial dels professors de les escoles que prendran part del projecte, procedents de països com Finlàndia, Àustria, Irlanda, Anglaterra i França.

[ampliar notícia]

S’estrenen les Jornades d’Història “75 anys de la Guerra Civil” a Constantí

18 d'octubre de 2011

Amb ocasió del 75è aniversari de l’inici de la Guerra Civil, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Constantí inicia aquesta setmana un cicle d’activitats dedicades a aquest esdeveniment històric, amb l’objectiu de reflexionar sobre l’impacte que la Guerra Civil (1936-39) va tenir a la població de Constantí i adreçades a un públic ampli i variat.

[ampliar notícia]

Constantí serà una de les subseus dels Jocs del Mediterrani 2017

17 d'octubre de 2011

Tarragona va ser escollida el passat dissabte com a seu dels propers Jocs del Mediterrani del 2017. A Constantí es va seguir amb molta atenció aquest esdeveniment perquè la designació de Tarragona implicava també que el Pavelló Poliesportiu de Constantí sigui una de les 12 subseus, en aquest cas acollint les proves d’haltereofília.

[ampliar notícia]

Mor a Tarragona el Doctor Aleu, il·lustre constantinenc

17 d'octubre de 2011

El passat divendres moria a Tarragona el Dr. Miquel Aleu a l’edat de 101 anys, un dels personatge històrics més importants del darrer segle a Constantí i al Camp de Tarragona en general. Nascut a Constantí el 7 de juny de 1910, a banda de desenvolupar la seva feina com a a metge durant dècades i d’ocupar diversos càrrecs polítics o culturals, va destacar per la seva tasca d’investigació i documentació dels fets històrics més importats succeïts a Constantí i a Tarragona. Des de l’any passat la seva biblioteca particular, formada per més de 4000 llibres, va ser donada a l’Ajuntament de Constantí, i a l’Arxiu Històric Municipal s'ha constituït un fons documental específic que porta el seu nom.

[ampliar notícia]

El C.E.Constantí rep un dels premis “Auriga Fuscus” del Consell Esportiu del Tarragonès

10 d'octubre de 2011

El Centre d’Esports Constantí va rebre el passat divendres un dels Premis Auriga Fvscvs, que atorga el Condell Esportiu del Tarragonès. El premi, un reconeixement a la trajectòria esportiva del club de futbol constantinenc, va ser proposat per la regidoria d’esports de l’Ajuntament de Constantí per la bona feina i els mèrits realitzats per l’entitat en la promoció de l’esport.

[ampliar notícia]


primer enrera següent últim
Pàgina 202 de 225