Pàgina Principal » Totes les noticies

les noticies

La Fira de Constantí surt al carrer

2 de maig de 2013

La Fira de Constantí surt aquest any al carrer. Els propers dies 3, 4 i 5 de maig tindrà lloc una nova edició de la Fira amb importants novetats, la més important la ubicació de la mateixa, que es concentrarà a la Plaça de les Escoles Velles, un emplaçament que ja havia acollit la Fira a meitats dels anys 90. Aquets espai substitueix el Pavelló Poliesportiu, que durant els últims anys havia estat l’escenari de la fira l’últim cap de setmana del mes de novembre. L’altra novetat és precisament la nova data de celebració, una petició que havien expressat els mateixos comerciants.

[ampliar notícia]

S´exposa per primera vegada al públic un document de Constantí del segle XV

24 d'abril de 2013

Dintre de la programació del cicle “Fes Cultura, Fes Salut” d’aquest any, el passat dilluns 22 d’abril es presentava a la Biblioteca Municipal de Constantí un manuscrit original que datava de l’època medieval, concretament del segle XV. Per primera vegada s’exposava i presentava al públic aquest document que ha estat recentment recuperat i restaurat per la Generalitat de Catalunya. L'acte va comptar amb la presència de Ricard Ibarra, director de l'Arxiu Històric de Tarragona, i d'Isabel Companys, tècnica d'arxius, a més de l’alcalde de Constantí, Josep Maria Sabaté, i l'assistència d'una quinzena de persones interessades a conèixer de primera mà els detalls d'aquest interessantíssim document medieval de Constantí.

[ampliar notícia]

Constantí celebra la Diada de Sant Jordi

23 d'abril de 2013

Els actes de Sant Jordi acaparen avui tot el protagonisme de la diada, amb tot un seguit d’activitats relacionades amb la diada que s’estan desenvolupant des de les 10 del matí al carrer Major, just davant de l’Ajuntament, l’espai que des fa uns anys s’ha convertit en el centre neuràlgic d’aquesta celebració.

[ampliar notícia]

"Veïns a la Fresca", una exposició sobre la història de Constantí i la seva gent

17 d'abril de 2013

En el marc del cicle "Fes cultura, Fes Salut", aquest proper divendres 19 d’abril s’inaugura a Constantí l’exposició "Veïns a la fresca". Es tracta d’una original mostra fotogràfica que aplegarà més d’un centenar de retrats dels veïns que han viscut o viuen actualment als carrers de la Vila de Dalt, concretament als carrers del Castell i Església Vella, Raval de Sant Cristòfol i plaça del Castell. La curiositat i el valor afegit és que els retrats s’exposaran, ampliats a mida considerable i impresos sobre lona, a les mateixes façanes de les cases pairals on vivien, a mode d'exposició artística i d'exercici de memòria històrica sobre la vida a Constantí al segle XX.

[ampliar notícia]

Comença el cicle "Fes Cultura, Fes Salut"2013

12 d'abril de 2013

Prop de 40 activitats conformen una programació que aquest any s’allargarà fins la segona setmana de maig. A partir d’aquest divendres s’inicia a Constantí una nova edició del cicle "Fes Cultura, Fes Salut". Durant les properes setmanes es realitzaran tot un seguit d’activitats que giraran al voltant d’aquests dos grans eixos, la cultura i la salut, en el seu sentit més ampli. El cicle arrenca amb una Caminada popular per la Gent Gran des de Tarragona fins a la vil•la romana de Centcelles, i una xerrada informativa sobre tradició,cultura i seguretat en matèria de correfocs.

[ampliar notícia]

Caminada popular per la gent gran fins a Centcelles

11 d'abril de 2013

Aquest proper divendres 12 d’abril es farà la tradicional caminada de primavera per la gent gran amb sortida des de Tarragona i arribada a la vil•la romana de Centcelles. Es preveu que unes 150 persones participin d’aquesta caminada popular que organitza el Consell Consultiu de la Gent Gran del Tarragonès, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Constantí.

[ampliar notícia]

Descobreixen a Constantí la presència d´un ocell inèdit a la Penínusla Ibèrica

5 d'abril de 2013

El passat 18 de març es va poder veure pels voltants de Constantí la presència d’una espècie d’ocell inèdita a la Península Ibèrica. La troballa la va descobrir el naturalista José A. Latorre, que va detectar la presència d’una au que difícilment es pot veure per les nostres contrades, i que va identificar com a cotxa diademada (Phoenicurus moussieri) mascle. Es tracta d’un ocell força petit, de color negre a la part superior i vermellós a la part inferior, amb una franja blanca per damunt dels ulls i que és endèmic del nord oest d’Àfrica, que molt difícilment es pot apreciar al continent europeu.

[ampliar notícia]

Comencen els cursos formatius per a persones aturades de llarga durada

4 d'abril de 2013

Una vintena de persones que porten més d’un any en situació d’atur i que ja no reben cap prestació ni subsidi per desocupació, han iniciat aquest matí els cursos de formació del mòdul d’Operacions bàsiques de Manteniment d’Edificis. En aquest mòdul s’estudiaran nocions bàsiques d’electricitat, electrònica, fontaneria, manteniment d’aparells climatitzadors, medi-ambient i d’introducció a la informàtica relacionada.

[ampliar notícia]

Constantí amplia al carrer la recollida d´oli domèstic i roba usada

21 de març de 2013

Durant aquets mes de març s’han instal•lat als carrers de Constantí els nous contenidors per fer la recollida dels olis d’ús domèstic i teixits usats. Amb aquesta aposta per moderns contenidors modulars d’imatge, Constantí es converteix en municipi pioner al Tarragonès pel que fa a la recollida d’olis residuals domèstics i roba usada, amb sis contenidors de cada fracció distribuïts als carrers del municipi. L’Ajuntament de Constantí aposta per un servei accessible i sense horaris, millorant així l’eficiència en la recollida.

[ampliar notícia]

Es crea la comissió representativa i institucional del Pla Educatiu d´Entorn

19 de març de 2013

Aquesta tarda s’ha fet a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí una reunió per constituir la Comissió Representativa i Institucional del Pla Educatiu d’Entorn. L’Ajuntament de Constantí i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat signaven, a finals de l’any passat, un conveni de col•laboració per al desenvolupament d’un Pla Educatiu d’entorn al municipi amb l’objectiu de millorar l’èxit educatiu de tot l’alumnat (dels 0 als 18 anys) i contribuir a la cohesió social.

[ampliar notícia]


primer enrera següent últim
Pàgina 248 de 284